Čista zona Izmjerite moje vibracije

Zaštite kralježnicu

EKSKLUZIVNI ORTOPEDSKI MADRACI - MEDI PUR

Suvremeni čovjek, nažalost, neminovno sve češće pati od bolesnih stanja kralježnice, posebice od križobolje i vratobolje.

Zahvaljujući modernom stilu življenja, sve se manje krećemo, zbog čega dolazi do postepenog propadanja skeletne muskulature, a istovremeno se zbog smanjivanja tjelesnih aktivnosti, povećava tjelesna težina.

Više od 80 % radno sposobnih mladih i odraslih osoba (između 20 i 50 godina) pati od bolova u leđima i vratu. To je uzrok gubitka ogromnog broja radnih sati. Na dijagnosticiranje i liječenje takvih bolesti trenutno se troše milijuni EURA.

Najčešći uzrok bolnih sindroma kralježnice su degenerativne promjene diskusa između kralježaka koje nastaju zbog pojačanog pritiska diska na korjenove živaca uslijed nepravilnih položaja kralježaka između kojih se diskusi nalaze.

Dokazano je da dugoročni jači pritisak loše odabranog madraca na tijelo ima vrlo štetan utjecaj na zdravlje diskusa između kralježaka. Vrlo brzo se javljaju neudobnost, trnjenje, bolovi, glavobolje, vrtoglavice te napetost mišića leđa i ukočenost zglobova, kao i učestali problemi vezani za spavanje, čije posljedice osjećamo tijekom cijelog dana.

Drugim riječima, osnova zdravog spavanja je vrhunski madrac koji će otkloniti pritisak između kosti i podloge spavanja na meka tkiva, te tako omogućiti potpuno slobodan put mikrocirkulaciji krvi i limfe, a koji će besprijekorno relaksirati i opustiti sva meka tkiva kroz 6 - 8 sati dnevnog sna.

Stoga, vodeći računa o svim znanstvenim i ergonomskim kriterijima zdravog spavanja, te o trenutačno najsuvremenijim svjetskim trendovima proizvodnje, tvrtka MEDI SPA d.o.o. predstavlja Vam najekskluzivniju, jedinstvenu SKUPINU MEDICINSKIH PROIZVODA - MEDI PUR, u najvišoj svjetskoj klasi ortopedskih madraca za zaštitu kralježnice.

Medicinski madrac nove generacije

ZAŠTITNI TERMOSEZIBILNI MEDI PUR MADRACI predstavljaju jedinstveni program madraca proizveden od MEDICINSKOG TERMOSENZIBILNOG MATERIJALA posebno izbalansirane gustoće.

TERMOSENZIBILAN MEDI PUR MATERIJAL je visokoelastični materijal sličan gelu, koji je razvijen u laboratorijima NASE, u okviru svemirskog programa, negdje 70 – tih godina.

Nasini tehnolozi tada su tražili rješenje kako zaštititi zdjelicu, kukove i lumbosakralni – donji dio kralježnice astronauta prilikom polijetanja letjelica u svemir te kako ih zaštititi od štetnih utjecaja geopatogenih i kozmičkih zračenja.

Tako je otkriven TERMOSENZIBILNI MATERIJAL.

Početkom 90 – tih godina SVEMIRSKA tehnologija najprije se počinje primjenjivati u medicini, i to u prevenciji DEKUBITUSA (rana uzrokovanih dugotrajnim ležanjem) a ubrzo nakon toga, dokazana je iznenađujuća preventivna funkcija kod rješavanja problematike bolnih sindroma kralježnice. Danas, kao ORTOPEDSKI MADRACI NOVE GENERACIJE, ulaze u domove milijuna ljudi, u preko 50 zemalja diljem svijeta, kao PROGRAM ZA SAMOZAŠTITU KRALJEŽNICE (bez lijekova i fizikalnih terapija).

TERMOSENZIBILNI MEDI PUR MATERIJAL prozračan je materijal, otvorene kristalne stanične građe, od samoprozračujućih stanica koje reagiraju na toplinu i težinu tijela tako da se oblikuju prema tijelu. Zato madrac reagira na toplinu i težinu tijela te stvara ortopedski otisak tijela koje legne. Tijelo se sjedinjuje sa madracom, koji se u potpunosti prilagodi obliku Vaših leđa. Tako Vaše tijelo postaje sve lakše i lakše, i počinjete osjećati kako Vaša ramena, vrat i leđa postaju sve opuštenija.

Tijelo u stvari leži u vlastitom otisku. Netko je težak 60 kg, netko 80 kg, netko 100 kg, a madrac se u prvoj fazi najprije prilagođava upravo toj težini tijela koje je leglo.

To se može osjetiti već kada sjednete na madrac.

U drugoj fazi dolazi do izražaja termosenzibilnost materijala.

Znači, kroz nekoliko minuta, kada tijelo zagrije madrac, MEDI PUR MATERIJAL apsorbira toplinu tijela i postaje mekaniji na dodirnim točkama između kosti i podloge na tkivo. Zahvaljujući tome, dolazi do ravnomjernog rasporeda pritiska tijela na podlogu, što rezultira potpuno neometanim protokom krvi i limfe. Očuvana je čak i mikrocirkulacija, što je važno za nepokretne bolesnike jer sprečava nastanak rana od ležanja – DEKUBITUSA. Linija ZAŠTITNIH TERMOSENZIBILNIH MEDI PUR MADRACA prepoznatljiva je kao jedinstveni program za SAMOZAŠTITU KRALJEŽNICE (bez lijekova i fizikalne terapije).

O čemu se radi?

Prvo, spavate u vlastitom anatomskom otisku koji se formirao na osnovu Vaše težine. Zahvaljujući tome, Vaša kralježnica se uvijek nalazi u svojoj fiziološkoj ravnini, bez obzira u kojem položaju spavali.Drugo, diskusi između kralježaka tijekom sna se u potpunosti relaksiraju, što je bitan preduvjet njihove dugovječnosti.Naime, poznato je da je čovjek ujutro, kada ustane, cca 1,5 cm viši, nego navečer kada ide spavati. To se dešava zbog cjelodnevnog agresivnog opterećivanja stupa kralježnice, zbog čega dolazi do istiskivanja velikog dijela tekućine iz diskusa.

Zato je tijekom sna potrebna što bolja relaksacija mekih tkiva (mišići i vezivo) oko stupa kralježnice, da bi se diskusi kroz 6 – 8 sati spavanja dobro napunili hranjivom tekućinom, zahvaljujući kojoj nabubre, povećaju se i napune svim potrebnim hranjivim tvarima. Tako dugoročno ostaju elastični, dugovječni i sposobni izdržati sve dnevne napore. Ukoliko, zbog lošeg madraca, ne dolazi do odlične relaksacije i prehrane diskusa između kralježaka, kroz nekoliko godina, doći će do njihovog propadanja i oštećivanja, a samim time i do sve većih problema s kralježnicom

Najčešće tegobe zbog spavanja na jeftinim i nekvalitetnim madracima su:

Također, razlog čestog noćnog okretanja i prevrtanja kod lošeg spavanja je pritisak lošeg madraca na tijelo. Zato jer žulja, tijelo šalje signale mozgu da napravi prilagodbu i korekciju položaja tijela.

TERMOSENZIBILNI MEDI PUR MADRACI I JASTUCI veoma reduciraju noćno prevrtanje za više od 90 % i omogućuju potpunu relaksaciju tijela uz miran san. Zahvaljujući 100 % - tnoj apsorpciji energije gibanja tijela, možete čitati u krevetu, gledati TV i sl., a da Vaš partner nesmetano uživa u blagodatima sna. To znači da Vaš partner uopće neće ni osjetiti Vaše pomicanje u krevetu.

Dakle, TERMOSENZIBILNI MEDI PUR MADRACI omogućuju prirodan položaj kralježnice i zglobova, opuštaju mišiće i živce te omogućuju neometan krvni i limfni optok. Posebno je VAŽNO da diskusi između kralježaka budu potpuno relaksirani tijekom sna te se dobro napune hranjivim tvarima i ostanu elastični. Jedino tako mogu ostati ZDRAVI i godinama izdržavati sve dnevne napore. To je jedina garancija mirnog i relaksirajućeg, ZDRAVOG sna.

UZ MEDICINSKE TERMOSENZIBILNE MEDI PUR ZAŠTITNE MADRACE, NADMADRACE I JASTUKE, MOŽETE SE POTPUNO OPUSTITI I OMOGUĆITI VAŠEM TIJELU UGODNU RELAKSACIJU. VAŠE TIJELO TO DEFINITIVNO ZASLUŽUJE!