Anatomski Jastuk – ORTO PUR

Već od: 69,02 

ANATOMSKI JASTUK SA 2 ZAŠTITNA UČINAKA NA VAŠE ZDRAVLJE:

* anatomska zaštita vratne kralježnice, zglobova i cirkulacije

* antialergijska, antibakterijska i antigrinja zaštita 

SKU: N/A Kategorija:

Jastuk ORTO PUR služi za zaštitu vratne kralježnice, glave, moždanih krvnih žila, štitnjače i svih mekih okolnih struktura.

Najvažnija uloga jastuka je dobra potpora VRATNOJ KRALJEŽNICI, a da pritom ne budu stlačene i pritisnute osjetljive strukture vrata – velike krvne žile koje opskrbljuju mozak, korijeni živaca vratne kralježnice, grkljan i štitnjača.

Spavanjem na previsokom ili preniskom, pretvrdom ili premekanom jastuku vratna kralježnica gubi svoju prirodnu fiziološku ravninu i nema adekvatnu potporu. Takvim lošim položajem pri spavanju pojačava se NAPETOST VRATNIH MIŠIĆA, što može uzrokovati neugodne GLAVOBOLJE, VRTOGLAVICE, TRNJENJE RUKU I UKOČEN VRAT.

ORTO PUR JASTUK predstavlja  preventivno rješenje za sprječavanje nastanka takvih tegoba. Kada legnete na jastuk, najprije se u prvih 20 sekundi stvara ORTOPEDSKI OTISAK točno prema težini Vaše glave i dimenzijama Vašeg vrata.

Dakle, bez obzira kako ste legli, na leđa, na bok ili trbuh, vratna kralježnica uvijek će ostati u svojoj prirodnoj fiziološkoj ravnini. Kada promijenite položaj, u 20 sekundi dolazi do ponovne prilagodbe jastuka na novi položaj.

Nakon nekoliko minuta ležanja, kada toplina glave i vrata zagrije jastuk, zahvaljujući kvalitetnoj memory visco pjeni, jastuk se još dodatno smekša unutar Vašeg ortopedskog otiska.

To je posebno važno jer je na taj način osigurana potpuna prokrvljenost svih krvnih žila i odlično je neutraliziran pritisak na sve strukture vrata i vratne kralježnice.

Tako anatomski JASTUK ORTO PUR daje kvalitetnu potporu vratnoj kralježnici te do određene mjere ublažava GLAVOBOLJE, HRKANJE, NESANICU, VRTOGLAVICU, UTRNULOST RUKU, kao i druge probleme vezane uz loš i neprirodan položaj glave i vrata.

MEMORY VISCO PJENA je neprivlačna za biološke organizme (grinje, bakterije, gljivice) i u njega ne može prodrijeti prašina, pa predstavlja idealno rješenje i za ALERGIČAREJASTUK ORTO PUR  ima dvije navlake: unutrašnju od elastične gaze i vanjsku, ekskluzivnu FANTASY PRESVLAKU sa patent zatvaračem.

JASTUK ORTO PUR je bitno jeftiniji od linije jastuka MEDI PUR, obzirom da nije proizveden od MEDI PUR MEDICINSKOG MATERIJALA, i u njega nisu implementirane dodane vrijednosti (kristalo-mineralna smjesa ili pozitron plus tehnologija).

PROVJERA PRIPADAJUĆE VELIČINE ORTO PUR JASTUKA

Kod provjere jeste li kupili ORTO PUR jastuk ispravne veličine, jednostavno slijedite PRAVILO PRAVOG KUTA. Legnite na leđa, a jastuk tijesno priljubite uz ramena. Jastuk nikako ne smije biti odmaknut. Ukoliko imate jastuk pripadajuće veličine, onda vam podbradak i vrat otprilike čine PRAVI KUT, i to je dobra veličina jastuka za Vas.

Međutim, ako je vrat zategnut, tada podbradak i vrat čine tupi kut, što nije dobra veličina jastuka, a jastuk je u tom slučaju, premali. Ukoliko je brada previše potisnuta k prsima, podbradak i vrat čine oštar kut, u tom slučaju jastuk je prevelik.

ISPRAVNO KORIŠTENJE

Preporučeni ispravni položaji za spavanje su sljedeći: desni polubočni, leđa i lijevi polubočni. Spavanje na trbuhu jako opterećuje vratnu kralježnicu pa se ne smatra zdravim položajem, no ORTO PUR JASTUK i u tom slučaju omogućuje zadovoljavajuću korekciju. Najviše ustrajte na desnom polubočnom položaju, s ispruženom lijevom nogom, zato što taj položaj stabilizira lumbalnu kralježnicu, omogućuje brže pražnjenje želuca i pruža srcu najlakše uvjete za rad.

Kada spavate na leđima, preporučamo da jastuk tijesno priljubite uz ramena, a pri bočnom spavanju, jastuk nakosite prema prsima, jer ćete tako smjestiti cijelu polovinu lica na jastuk, pa će tako vratni mišići biti potpuno opušteni.

KAKO ODABRATI JASTUK PRIPADAJUĆE VELIČINE?

Kod biranja pripadajuće veličine jastuka samo se podsjetite koji konfekcijski broj košulje nosite. Jastuci se proizvode u 3 veličine i mogu se prilagoditi svakom konfekcijskom broju. Veličinu M odabrat ćete za djecu od 3-12 godina ili za izrazito male osobe. Veličinu L odabrat ćete ukoliko je Vaš konfekcijski broj od 38 – 42. Veličinu XL odabrat ćete ukoliko ste osoba jače konstitucije i Vaš konfekcijski broj je od 43 na dalje.

DJEČJI ANATOMSKI JASTUK:

50 x 30 x 10/8 – za djecu od 3 do 15 godina 

STANDARDNI ANATOMSKI JASTUK:

55 x 30 x 12/10 – za osobe konfekcijskog broja od  38 do 42 godina 

KRALJEVSKI ANATOMSKI JASTUK:

55 x 30 x 14/10 – za osobe jače konstitucije broja konfekcijskog broja 43…

VELIČINE

M, L, XL