Zaštitni Nadmadrac

Medi Pur ortopedski zaštitni nadmadrac proizveden je od Medi Pur visoko elastičnog medicinskog materijala sličnog gelu. On je specijalne gustoće, koji zahvaljujući svojoj specifičnoj staničnoj strukturi, ne propušta štetna geopatogena zračenja. To čini dodatnu posebnost nadmadraca u očuvanju ljudskog zdravlja.

Svojstva zaštitnog nadmadraca

S medicinskog gledišta, koristi se kao preventivni ortopedski nadmadrac za dugoročnu zaštitu kralježnice, zglobova i cirkulacije od raznih degenerativnih oboljenja, reumatoidnih oboljenja i kroničnih bolnih sindroma kralježnice. S gledišta komplementarne medicine, Medi Pur ortopedski zaštitni nadmadrac pruža dodatnu zaštitu spavača od negativnih utjecaja štetnih geopatogenih zračenja (Hartmanovo, Curryevo i podzemni vodeni tok). On ispod spavača stvara sigurnu zonu u koju ne prodiru štetne zrake.

Ortopedski zaštitni nadmadrac - Medi Pur

Nadmadrac je proizveden od 7 cm ili 3,5 cm čistog Medi Pur medicinskog materijala. Stavlja se na postojeći madrac pod uvjetom da taj madrac nije previše mekan i da nema ranije formiranih udubljenja. Medi Pur ortopedski zaštitni nadmadrac postojećem madracu dodaje medicinska i ortopedska svojstva. Također, poboljšava cirkulaciju krvi u organizmu i tako omogućava potpunu relaksaciju svih struktura tijela.

Ortopedski zaštitni nadmadrac ima dvije navlake. Unutrašnju, od elastične gaze, neposredno do jezgre madraca i vanjsku, originalnu antialergijsku Medi Pur presvlaku s patent zatvaračem. Vanjska presvlaka ima stopostotnu antibakterijsku i antigrinje zaštitu, dobivenu u specijalnom proizvodnom procesu apreture.

S medicinske strane zaštitni nadmadrac predstavlja ortopedsko pomagalo za samozaštitu kralježnice, zglobova i cirkulacije. Prilagođava se težini i toplini tijela osobe koja legne na Medi Pur ortopedski nadmadrac. Tako formira jedinstveni ortopedski otisak isključivo za tu osobu! Kralježnica spavača uvijek se nalazi u svojoj fiziološkoj ravnini, bez obzira u kojem položaju spavali.

Diskusi između kralježaka tijekom sna u potpunosti se relaksiraju. Dobro se napune hranjivom tekućinom, nabubre te tako ostanu elastični, dugovječni i sposobni odlično zaštititi stup kralježnice od svih dnevnih opterećenja.

Zaštitni nadmadrac djeluje antialergijski

Antialergijski Medi Pur materijal potpuno je neprikladan za razvoj bioloških organizama (grinje, plijesni, gljivice, bakterije, virusi). To madracu daje besprijekorni antialergijski učinak, koji je od presudne važnosti kod osoba preosjetljivih na izmet grinja i kućnu mikro prašinu.

Zahvaljujući termosenzibilnosti Medi Pur materijala, tjelesna temperatura spavača nakon nekoliko minuta dodatno smekša materijal. Zato tijelo puno rjeđe šalje signale mozgu za novom prilagodbom i korekcijom položaja. To se događa jer više nema pritiska lošeg madraca na tijelo. Mozak više ne dobiva tako često informaciju da negdje žulja ili trne pa su česta noćna prevrtanja, buđenja i nemiran san smanjeni za više od 90%.

Kada legnete na Medi Pur ortopedski zaštitni nadmadrac, u prvih 20 sekundi se stvara ortopedski otisak točno prema težini Vašeg tijela. Kada u snu promijenite položaj, u sljedećih 20 sekundi dolazi do ponovne prilagodbe nadmadraca na novonastali položaj.

Tijelo kao da Vam ugodno i opušteno lebdi u vlastitom otisku. Brže tonete u san, spavate bolje, dublje i duže. Mišići, vezivno tkivo i živci tijekom sna potpuno se opuštaju. Tako omogućen neometan krvni i limfni optok (mikro cirkulacija krvi i limfe).

Spavanje na ortopedskom zaštitnom nadmadracu rezultira većom staničnom razinom kisika. Također, utječe i na podizanje i stabilizaciju opće energetske razine tijela. Cirkulacija krvi u organizmu znatno je poboljšana, zato se čovjek brže oporavlja od bolesti, kao i od povećanih psihičkih ili fizičkih napora, te od većih sportskih napora i upala mišića (sportaši).

Ortopedski jastuk

Zaštitni nadmadrac štiti od štetnih zračenja

Zahvaljujući zaštiti od štetnih zračenja, svakom spavaču omogućeno je spavanje u sigurnoj zoni, što dodatno uvelike doprinosi kvaliteti spavanja. No, puno važnije od toga je preventivno djelovanje Medi Pur materijala u zaštiti ljudskog organizma od velikog broja zdravstvenih poremećaja, ali i težih oboljenja (poput karcinoma, leukemija ili limfoma).

Medi Pur ortopedski nadmadrac postavlja se na na bilo koji tradicionalan, dobro očuvan madrac (koji nema ulegnuća od ležanja), sa ciljem da oplemeni postojeći madrac opisanim beneficijama, te tako omogući potpunu relaksaciju svih struktura tijela i miran san. Ne klizi jer je velike težine i odlično prianja uz postojeći madrac.

Kao dokaz izvanserijske kvalitete i potvrde deklariranosti antidekubitalno ortopedsko pomagalo za zaštitu kralježnice, zglobova i cirkulacije te dodatne zaštite spavača od negativnih štetnih geopatogenih zračenja, skupina medicinskih proizvoda Medi Pur posjeduje 8 prestižnih certifikata i rješenja iznadprosječne kvalitete i učinkovitosti nekoliko renomiranih ustanova i agencija unutar Europske unije.